طیب محرابی‌ اختر هنرمند همدانی درگذشت

0 53

«طیب محرابی اختر» هنرمند گرافیست و نقاش همدانی پس از یک دوره مبارزه با بیماری سرطان روز سه شنبه  ۲۲ آذر ۱۴۰۱ در بیمارستان بهشتی همدان درگذشت.

طیب محرابی اختر متولد ۱۳۴۷ در همدان بود. او تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و هنرستان را در همدان گذراند، دوران تحصیل او همزمان با جنگ ایران و عراق بود و در این دوران بارها به صورت داوطلبانه به جبهه رفت و مجروح شد.

محرابی اختر سال ۱۳۷۰ در رشته گرافیک دانشگاه هنر با رتبه بالا پذیرفته شد و از پایان نامه خود با عنوان «عناصر تصویری سفالینه‌های ایران در دوران سلجوقی و تیموری» دفاع کرد و سپس دوره کارشناسی ارشد را در رشته انیمیشن ادامه داد.

او پس از پایان تحصیلات به تدریس دروس هنر در دانشگاه‌های تهران مشغول شد و همزمان به عنوان کارشناس هنری بانک ملی استخدام شد و در این دوران بسیاری از چک پول‌ها، کارت‌های عابر بانک و اسکناس‌ها و کوپن‌‌ها را طراحی کرد.

طراحی گرافیک کتاب‌های خوشنویسی استاد نژادفرد لرستانی و کتاب‌های عکاسی همدان و خراسان شمالی عباس عربزاده از آثار اوست. همچنین تصویرسازی کتاب‌های درسی علوم پایه‌های اول و پنجم در دهه هشتاد توسط این هنرمند همدانی انجام می‌شد. او در بسیاری از جشنواره‌های ملی طراحی لوگو و پوستر شرکت کرده و موفق به کسب مقام شد.

از این هنرمند همدانی ده‌ها اثر در زمینه پوستر، لوگو، تصویرسازی، نقاشی، طراحی جلد و خوشنویسی بر جای مانده است. نشان‌های بانک مشترک ایران و ونزوئلا، نشریه شرکت چاپ و نشر ایران و شرکت زاگرس صنعت از دیگر آثار زنده یاد محرابی است.

او در طراحی پوستر پیرو سبک استاد قباد شیوا بود و در طراحی نشان از زنده یاد مرتضی ممیز پیروی می‌کرد اما بیشتر آثار او نشان از روحیه خلاق و احساسات درونی‌اش داشت.

او هنرمندی محجوب و مردمدار بود و اعتقادی به دیده شدن خود و آثارش نداشت به همین علت است که او و آثارش در استان کمتر شناخته شده است. طیب محرابی اختر دارای روحیه هنرمندانه و لطیف بود و تجربه‌های نیز در زمینه شعر داشت. در زیر یکی از شعرهای زنده‌یاد محرابی آمده است:

وتو

در اوج قله‌های وقار و نجابت نشسته‌ای

جاودانه و سر سخت

تنها تا ابدیت

چونان سیمرغ

بر آشیانه ای دور دست

که دستی بر آن نمی‌رسد

…ومن

بوسه بر نسیم می‌زنم

همچون بوسه‌های مهربان شقایق

تا بگذرد بر چشمان مهربان تو

که همیشه در لحظه‌های سکوت من

مبهم‌اند

۱۳۷۹

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.