آرامگاه بوعلی سینا نگینی درخشان در قلب شهر همدان

0 3
آرامگاه بوعلی سینا همچون نگینی در قلب شهر کهن همدان می درخشد و در ایام نوروز مورد توجه گردشگران قرار گرفته است.
آرامگاه بوعلی سینا بنای یادبود شیخ الرئیس ابو علی سینا فیلسوف، دانشمند و طبیب مشهور ایرانی است که همه ساله به ویژه در ایام نوروز پذیرای گردشگران داخلی و خارجی است.
بوعلی سینا از مشهورترین و تاثیرگذارترینِ فیلسوفان و دانشمندان ایرانی تبار جهان اسلام بود که ۴۵۰ کتاب در زمینه های گوناگون نوشته و شمار زیادی از آن ها در مورد پزشکی و فلسفه است.
بوعلی سینا را باید جانشین بزرگ فارابی و شاید بزرگ ترین نماینده حکمت در تمدن اسلامی بر شمرد.
اهمیت وی در تاریخ فلسفه اسلامی بسیار است زیرا تا عهد او هیچ یک از حکمای مسلمین نتوانسته بودند تمامی اجزای فلسفه را که در آن روزگار حکم دانشنامه ای از همه علوم معقول داشت در کتب متعدد و با سبکی روشن مورد بحث و تحقیق قرار دهند و او نخستین و بزرگ ترین کسی است که از عهده این کار برآمد.
آرامگاه بوعلی سینا در میانه میدانی به همین نام در شهر همدان واقع است، میدانی بیضوی با درختان چنار کهنسال، باغچه های موزون، بنایی زیبا و تندیسی که معرف این میدان است، تفرجگاه زیبایی را به وجود آورده است.
بنای آرامگاه بوعلی سینا تاکنون سه بار نوسازی شده است مقبره قدیمی آن که در زمان قاجاریه ساخته شده بود در خور شان و شخصیت علمی این متفکر بزرگ نبود بنابراین انجمن آثار ملی ایران به مناسبت هزارمین سال تولد بوعلی سینا در سال ۱۳۳۰ تصمیم به تجدید بنای آن گرفت.
طرح و نقشه بنای فعلی با معماری مهندس ˈهوشنگ سیحونˈ به سبک معماری قرنی که حکیم در آن می زیسته از روی قدیمی ترین بنای تاریخ دار اسلامی یعنی برج قابوس بن شمگیر در شهر گنبد کاووس اقتباس شده است.
محل فعلی آرامگاه بوعلی سینا منزل مسکونی ابو سعید دخوک دوست صمیمی بوعلی سینا بوده است که او نیز در جوار بوعلی سینا مدفون می باشد.
در حال حاضر تالار جنوبی آرامگاه به عنوان موزه محل نگهداری سکه ، سفال، برنز و سایر اشیا کشف شده زیر خاکی مربوط به هزاره های قبل از میلاد و دوران اسلامی است.
در تالار شمالی این آرامگاه کتابخانه ای مشتمل بر هشت هزار جلد کتاب خطی و چاپی نفیس ایرانی و خارجی و غرفه هایی مربوط به آثار بوعلی سینا و شعرا و نویسندگان همدانی نگهداری می شود.
به نقل از ایرنا، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان همدان در این خصوص گفت:سالانه در ایام مختلف سال گردشگران زیادی با هدف بازدی از این آرامگاه تاریخی به استان همدان سفر می کنند.
علی خاکسار اضافه کرد: تا سومین روز از نوروز امسال ۱۱ هزار نفر از این آرامگاه تاریخی در استان همدان بازدید کرده اند و هم اکنون این آرامگاه در کنار غار علیصدر، آرامگاه باباطاهر و تپه هگمتانه یکی از پر بازدید ترین اماکن تاریخی و گردشگری استان همدان به شمار می رود.
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.