حسین زندی،خبرنگار و فعال در حوزه میراث فرهنگی و محیط زیست
درباره حسین زندی
حسین زندی، زاده ۱۳۵۷خورشیدی در همدان است. او تحصیلکرده رشته خبرنگاری در دانشکده خبر تهران است و از اوایل دهه هشتاد در شغل خبرنگاری فعال است. حسین زندی سابقه سردبیری چند نشریه از جمله هفتهنامه های «عبارت» و «الوند» را در کارنامه خود دارد. او همچنین دبیر صفحه فرهنگ و هنر «همشهری» استان همدان، «نویسار»، «صفای سخن» و«همگان» بوده است. او اکنون سردبیر هفتهنامه «همداننامه» و پایگاه خبری «شهربان پرس» است.
زندی سالها در حوزههای گوناگون فرهنگی و اجتماعی قلم زده و با بسیاری از بزرگان فرهنگ و ادب و هنر این سرزمین گفتوگو کرده است که برخی از این گفتوگوها به زودی در قالب کتاب منتشر خواهد شد.
او در بیش از دو دهه فعالیت رسانهای با نشریات گوناگون سراسری از جمله روزنامههای «شرق»، «بهار»، «روزگار»، «همشهری»، «تهران امروز»، «هفت صبح» و خبرگزاریها و پایگاههای خبری «ایلنا»، «ایسنا»، «فرتاک نیوز» و «CHN» همکاری داشته است.
حسین زندی شهروند برگزیده شهر همدان
زندی علاوه بر حوزه رسانه در زمینه فعالیتهای مدنی نیز فعال بوده و از چهرههای شناخته شده حوزه میراث فرهنگی و محیط زیست در کشور است او از دهه هفتاد جزو نخستین کسانی بود که در استان همدان به فعالیت اجتماعی روی آورد.
او در شکلگیری چندین تشکل اجتماعی و ادبی در استان همدان نقش داشته و از بنیانگذاران انجمن ایرانشناسی کهن دژ و انجمنهای: «بچههای اعماق»، «دوستان زمین»، «پویشگران سفرپاک»، «توان افزایی باهم»، «توسعه محلی بهارستان» و انجمنهای ادبی «سعدی پژوهی همدان» و انجمن شاهنامهخوانی «چکاد» بوده است، هر چند در هیچ یک از تشکلهای یادشده عنوان و سمتی دریافت نکرده است.
به پاس تلاشهایش در حوزههای یاد شده سال ۱۳۹۷به عنوان شهروند برگزیده شهر همدان معرفی شد. او امروز مسئول خانه تشکلهای میراث فرهنگی همدان است.
فعالیت های فرهنگی
حسین زندی در این سالها مسئولیت برگزاری نشستهای مختلف فرهنگی چند مجموعه از جمله شهرکتاب همدان را بر عهده داشته و بیش از دویست برنامه در قالب نشست، همایش و جشنواره برگزار کرده و در سلسله نشستهای «دیدار»، «میزبان» و «خوانش» به بزرگداشت مفاخر فرهنگ، ادب و هنر پرداخته و کتابهای بسیاری از بزرگان کشور را رونمایی و معرفی کرده است.
او دبیر همایش گردشگری ادبی استان بوده و از برگزارکنندگان چندین همایش از جمله همایش همدانشناسی، همایش گردشگری با اسب و همایشهای هفته فرهنگی همدان نیز بوده است.
مجموعه آثار حسین زندی در حوزه نشر
از حسین زندی تاکنون دو کتاب در زمینه همدانشناسی با نام «مادستان» منتشر شده و کتابهای «تاریخ ادبیات داستانی استان همدان» و «زندگی قباد شیوا» در دست چاپ است. همچنین چندین مقاله علمی و پژوهشی در همایشهای ملی ارائه کرده و در نشریات مختلف نیز چاپ کرده است. او این روزها مشغول گردآوری تاریخ شفاهی حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی در استان همدان است.
از فعالیتهای حسین زندی در زمینه نشر کتاب میتوان به انتشار «مجموعه کتابهای همداننامه» و «مجموعه کتابهای آفتابگردان» اشاره کرد که آثار نویسندگان و شاعران همدان را منتشر میکند.
او با همکاری تشکلهای مدنی یاد شده، چندین کتابخانه در محلات و روستاهای استان راه اندازی کرده، از جمله میتوان کتابخانه قله یخچال، کتابخانه پرفسور موسیوند در روستای ورکانه اشاره کرد.
ضرورت خصوصیسازی در عرصه فرهنگ و هنر
حسین زندی بر این باور است که در فعالیتهای فرهنگی، نباید متکی به دولتها بود و شهروندان باید به عنوان مسئولیت اجتماعی و فرهنگی به وظایف شهروندی عمل کنند. او بر این باور است که خصوصی سازی در عرصه فرهنگ یکی از ضروریترین نکتههای مغفول مانده در کشور است و باید امر فرهنگ و هنر به اهلاش واگذار شود و دولتی بودن فرهنگ بیشترین آسیب را به فرهنگ وارد کرده است.
اگر دولتها تلاش میکنند نقش مردم را در مناسبات مختلف اجتماعی و فرهنگی نادیده بگیرند،شهرواندان نباید به این موضوع دامن بزنند. تجربه ثابت کرده است هر گاه مردم در حوزهای ورود پیدا کرده و خواست های خود را مطرح کرده اند دولتها عقب نشینی کردهاند.
حسین زندی اعتقاد دارد؛یکی از اصلیترین راههای توسعه نهادسازی در حوزههای فرهنگی و اجتماعی است به همین دلیل سالهاست در این زمینه تلاش میکند و توانسته است در شکل گیری نهادهای مردمی نقش به سزایی ایفا کند و مردم عام را به فعالیتهای فرهنگی و مدنی ترقیب کند.