فراخوان جایزه اذکایی

فراخوان جایزه استاد پرویز اذکایی منتشر شد

پوستر جایزه دکتر پرویز اذکایی ۲۵اسفند سال ۱۴۰۱ با حضور او رونمایی شد اما با درگذشت دکتر اذکایی در ۲۵ فروردین ۱۴۰۲ مقدمات کار به تاخیر افتاد. تا این که این بار سوم دیماه ۱۴۰۲ باحضور تعدادی از اعضای هیئت امنای موقوفه دکتر پرویز اذکایی این فراخوان تمدید و منتشر شد.

دکتر «علی محمدی» دبیر علمی جایزه دکتر اذکایی با اعلام این خبر گفت: در زمان حیات استاد پرویز اذکایی مقدمات جایزه فرهنگی دکتر اذکایی طراحی و آغاز شد این جایزه ابتدا با عنوان «جایزه کتاب استاد پرویز اذکایی» آغاز به کار کرد اما سپس موضوع رساله های دکترا نیز به آن افزوده شد.

محمدی افزود: قرار است در هر دوره از دانشجویانی که رساله آنها با محورهای جایزه همخوان باشند، تقدیر شود. اولویت رساله ها باید مرتبط با تاریخ، جغرافیا، فرهنگ و ادبیات همدان باشد.

عاطفه زارعی متولی موقوفه فرهنگی دکتر اذکایی با اشاره به وقف مالی دکتر اذکایی گفت: زنده یاد دکتر پرویز اذکایی علاوه بر وقف کتابخانه و منزل مسکونی، مقادیر مالی قابل توجهی را وقف کرده است.

او افزود: موقوفات مالی او حاصل دسترنج و نویسندگی اوست. او تاکید داشت این مبالغ در راه فرهنگ و علم همدان هزینه شود. به همین دلیل تصمیم گرفته شد که این بوجه در راه کتاب و همدان هزینه شود و از نویسندگان این حوزه حمایت شود.

اکبر ایرانی رئیس هیات امنای موقوفه دکتر پرویز اذکایی با اشاره به شخصیت اذکایی گفت: او یکی از بزرگترین ایرانشناسان و همدانشناسان ما بود. او از معدود دانشمندان ذیفنون و چند دانشی معاصر بود که فهرست نویسی و نسخه شناسی از تخصص هایش به شمار می آمد.

اکبر ایرانی در ادامه گفت: دکتر اذکایی با نوشتن «فهرست ماقبل الفهرست» نشان داد که چه آثار مهمی در ایران پیش از اسلام وجود داشته است. او در حوزه ابوریحان شناسی یگانه بود؛ تصحیح متن عربی «آثارالباقیه» و ترجمه و تصحیح بخشی از «قانون مسعودی» از یادگارهای اوست. او همچنین در زمینه رازی شناسی نیز یگانه بود.

زمانی که کتاب رازی چاپ شد، توجه رازی شناسان جهان را جلب کرد. علاوه بر حوزه دانش و اندیشه، موقوفه ای از خود بر جای گذاشته است که الگویی برای اهالی فرهنگ است. و دو نفر از بزرگان نیز قدم در راه او گذاشته و کتابخانه و بخشی از اموالشان را وقف فرهنگ کردند.

اکبر ایرانی با اشاره به انتشار فراخوان جایزه دکتر اذکایی گفت: در نخستین دوره جایزه، کتابهایی که در ده سال گذشته در محورهای ارائه شده، چاپ شده اند، می توانند شرکت کنند.

نخستین دوسالانه کتاب جایزه استاد پرویز اذکائی

 

آثار باید تا ۲۵ اسفند ۱۴۰۲ به دبیرخانه جایزه ارسال شود و نتیجه تا شش ماه بعد داوری و اعلام خواهد شد.

مبلغ جایزه اول همدانشناسی پنجاه میلیون و جایزه دوم و سوم سی میلیون تومان است.

همچنین به دلیل تعلق خاطر استاد اذکایی به رازی و ابوریحان از دو پژوهش حوزه ابوریحان شناسی و رازی شناسی تقدیر و جوایزی اهدا خواهد شد.

ایرانی افزود: از دکتر محمدحسین حلیمی درخواست شده نشان جایزه را طراحی کند. داوران جایزه نیز انتخاب شده و به زودی اسامی آنها اعلام خواهد شد.

او افزود: محل دبیرخانه جایزه در کتابخانه مرکزی همدان است. علاقمندان باید تا پایان سال کتاب ها و رساله های خود را به دبیرخانه ارسال کنند. همچنین رسالهه ای مکتوبی که در پنج سال گذشته دفاع شده باشند، قابل ارائه و داوری هستند. اما رساله ها باید در زمینه همدان شناسی باشند. شرکت کنندگان به تاریخ های اعلام شده و پوستر جایزه توجه کنند.

ایرانی درپایان گفت: این رویداد ارزشمند فرهنگی می تواند منشا برکات علمی و فرهنگی قرار بگیرد. این جایزه دانشگاه ها را نیز ترغیب به پژوهش در حوزه همدانشناسی خواهد کرد به دلیل اینکه هدف آن حمایت از پژوهشگران است

Comments (0)
Add Comment