مدیر اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی کبودراهنگ از تخصیص اعتباری افزون بر یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای ادامه روند مرمت و بازسازی بازار قدیمی ۱۱۰ ساله این شهر خبر داد.
به گزارش شهربان پرس، مهدی غلامی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: مرمت و بازسازی بازار سنتی و قدیمی شهر کبودراهنگ از حدود چهار سال پیش با اعتباری افزون بر ۴۰ میلیارد تومان شروع شده که مرمت و بازسازی این بنای تاریخی در دولت سیزدهم با اعتبارات خوبی که به آن تخصیص داده شد، روند خوبی به خود گرفت.
وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصدی مرمت و بازسازی بازار قدیمی شهر کبودراهنگ، تصریح کرد: با اعتبار تخصیص داده شده یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی امسال برای ادامه روند این پروژه پیش بینی میشود پیشرفت فیزیکی مرمت این بازار از ۳۵ درصد به ۷۰ درصد افزایش پیدا کند و مرحله جداره سازی آن با این میزان اعتبار تکمیل شود.
غلامی با بیان اینکه مرحله جداره سازی این اثر یکی از مهمترین مراحل در روند مرمت و بازسازی طرح فوق به شمار میرود، خاطرنشان کرد: با اعتبار تخصیص داده شده یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی ظرف دو ماه آینده مرحله جداره سازی پروژه تکمیل و به اتمام خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر این اعتبار، برای تکمیل صد درصدی ادامه روند مرمت و بازسازی بازار سنتی شهر کبودراهنگ به اعتباری افزون بر سه میلیارد تومان دیگر نیاز است، یادآور شد: با اتمام و تکمیل جداره سازی در ادامه روند مرمت سازی در مراحل بعدی سقف، کف چینی و روشنایی پروژه انجام خواهد شد که انجام این مراحل نیازمند اختصاص و تزریق اعتبار لازم در سال آینده خواهد بود.
غلامی افزود: بازار قدیمی شهر کبودراهنگ با قدمت ۱۱۰ساله تنها بازار سنتی این شهر بوده که ثبت فهرست آثار ملی کشور است.
وی با بیان اینکه این بازار سنتی به مساحت ۱۷۰۰ متر بهعلت داشتن پنج خروجی به بازار خمسه معروف است، اظهار کرد: بازار قدیمی شهرستان کبودراهنگ که از میدان امام حسین(ع) آغاز شده و به کوچه آیتالله شیخ ضیایی ختم میشود، نخستین مرکز خریدوفروش در شهرستان کبودراهنگ بوده و در ایام گذشته رونق بالایی داشته است و مردم از قدیم برای تأمین مایحتاج خود به این بازار مراجعه میکردهاند.
غلامی با اشاره به اینکه در گذشته کاربری مغازههای داخل این بازار سنتی فرشفروشی، قصابی، کفشفروشی، لباسفروشی، خامهفروشی و خواروبارفروشی تا تعمیرات انواع لوازم بوده که در گذر زمان برخی مغازهها فعال و برخی تعطیل شدهاند، ادامه داد: با توجه به اینکه رسالت میراث فرهنگی حفظ، احیاء و رونق این بازار قدیمی است، از این رو این بازار در سال ۱۳۹۹ به عنوان اثر واجد ارزش به شماره ۱۷۳ در کشور به ثبت رسید.
منبع: ایسنا